Info z ASO: plyn hamulcowy po 3 latach, swiece po 60k km. Rozrzad po 240k km!! :shock:
Przeglądy
Zwiń
X
-
Kris86
Nie wiem czy przypadkiem płynu hamulcowego nie wymienia się po 3 latach eksploatacji. Może dlatego ustawili Ci, że za rok masz się stawićPóźniej po 4 latach eksploatacji już normalny duży przegląd będzie
Komentarz
-
dontak, ja też tak mam, pierwszy przegląd i wymianie oleju (i tu mnie teraz zhejtują forumowi fani wymiany oleju co 2 tyś. km. :lol: ) zrobiłem miesiąc temu (po 2 latach / 30 tyś. km.) i teraz odlicza, że przegląd ma być po roku / 15 tyś. km., a wymiana oleju po 2 latach / 30 tyś. km., jak się zapytałem czemu takie dziwy to wychodzi na to, że po 3 latach wg skody powinno się wymienić płyn hamulcowy.....
Komentarz
-
-
Pytanie za 100 pktKto robił przegląd przy 60 tys km ? Jaki był koszt ? Bo mi zaśpiewali 1300 zł z materiałem - olej, filtry, świece - chyba trochę sporo....
Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=72190
Komentarz
-
-
Przy 60 tys km trochę więcej się wymienia niż sam olejSkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBFestexx, ale 250zł wymiana sama oleju z filtrem oleju to też sporo, nawet jak na ASO SkodySkoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Biel Candy + Amazing + Chrom + Dynamic + Canton + Amundsen + Sunset + PA 2.0 + Drive Setup + Pakiet Skórzany (3 ramienna kiera)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FestexxPytanie za 100 pktKto robił przegląd przy 60 tys km ? Jaki był koszt ? Bo mi zaśpiewali 1300 zł z materiałem - olej, filtry, świece - chyba trochę sporo....
Linkowałem nawet stronki ze świecami do kupienia w ASO Skody u pepików, bo to one podnoszę cenę w PL (świece z wymianą 400 pln)
Wszystko jest >>> TUTAJ <<<
Komentarz
-
-
Pod koniec maja byłem na przeglądzie (pierwszy 2 lata/30kkm). Wymienili na olej LL. Ustawili następną wymianę oleju po kolejnych 2 latach/30kkm (przegląd po roku ale to się wyjaśniło że ze względu na konieczność wymiany płynu hamulcowego - OK).
Po miesiącu jazdy zauważyłem że pokazuje mi że mam wymienić olej już za nie cały rok/14kkm ?!?.
To po co leją droższy olej LL skoro się na nim pojeździ tyle ile na normalnym ?
Coś tej filozofii skody zaczynam nie ogarniać i przestają mi się podobać te historie z przeglądami bo mi to ewidentnie śmierdzi naciąganiem i podjęciem rychłej decyzji o zakończeniu współpracy z ASO (jak tylko skończy się gwarancja).
Komentarz
-
-
Wszystko zależy od tego jak użytkujesz auto. Zazwyczaj w miescie i na autostradzie wymiana nastepuje znacznie szybciej niż 30kkm, inna sprawa to sama jakość oleju i tego co leją w ASO niektórzy do olejów nie zaliczają
Poza tym ja z ASO jestem akurat zadowolony, gdyż materiały dostarczam swoje (oleje, filtry, płyny) i wtedy ceny są do przyjęcia (biorąc pod uwagę że to ASO i wszystko masz wbijane do książki).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arekrsl1Po miesiącu jazdy zauważyłem że pokazuje mi że mam wymienić olej już za nie cały rok/14kkm ?!?.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz